Shopping Cart

0

Your shopping bag is empty

Go to the shop

Telpaugu apgriešana

By :Plants Happy 0 comments
Telpaugu apgriešana
Viens no svarīgiem posmiem telpaugu aprūpē ir to savlaicīga apgriešana. Tas ne tikai palīdz augiem attīstīt snaudošos pumpurus, bet arī dod tiem iespēju veidot simetriskus vainagus.  Katrai augu grupai ir dažādi ieguvumi pēc to apgriešanas un arī priekšnosacījumi kā to paveikt labāk.

  • Parasti jaunie dzinumi no snaudošajiem pumpuriem attīstas nedaudz zem griezuma vietas.

  • Zemu apgrieztām dīfenbahijām, dracēnām, monsterām u.c. jaunais dzinums var attīstīties ne tikai zem griezuma vietas, bet arī no auga apakšējiem snaudošajiem pumpuriem tuvu zemes virskārtai.

  • Apgriežot fikusus, jābūt uzmanīgam, jo augs satur kairinošu piensulu. Pirms griešanas uz grīdas jānoklāj papīrs vai plēve, jo no griezuma vietas piensula var nopilēt uz grīdas un radīt lipīgus, grūti nomazgājamus pleķus. Griežot fikusus labāk uzvilkt vecākas drēbes, jo fikusu piensulas radītos traipus no apģērba nevar izmazgāt.

  • Lai dracēnas un jukas būtu kompaktas un veidotu jaunus dzinumus, to garākos, pāraugušos dzinumus apgriež. Nogrieztās dracēnu galotnes viegli apsakņojas un apgrieztie stumbri pēc pāris mēnešiem dos jauno dzinumu aizmetņus. Augs zarosies un veidos glītu vainagu. Laista mēreni. 

  • Lai augiem būtu spēks pēc apgriešanas veidot spēcīgus un veselīgus dzinumus, tiem pēc apgriešanas dod papildmēslojumu. Tā kā lielākā apgriešana ir pavasarī un vasarā, tad arī augus mēslo ar mēslojumu, kurā vairāk slāpekļa, kas veicina augu zaļās masas pieaugumu.

Varat nākt pie mums uz studiju un mēs apkopsim un apgriezīsim jūsu augu vai arī ieradīsimies pie jums ciemos un aprūpēsim jūsu telpaugus.

 

See our Pakalpojums: Telpaugu kopšana 👈